Karneval 2015.

Ergoterapeut, hvad kan de?!

 

Godmorgen derude 🙂
Eftersom jeg havde en lidt travl dag igår, kommer går dagens indlæg her.
Det er lidt om mit fag som ergoterapeut, da jeg ofte oplever folk spørger ind til det.

113b0a1d1e8d719621e86390ad134055 d9ef7214cd4bd82d587582ea4f9f2e4b

 

 

 

 

Hvad går dit fag ud på? står du bare og glor mens andre gør det beskidte arbejde? hvordan hjælper det dig og dine patienter/borger videre ved at se dem i deres hårdeste øjeblik? hvordan kan du hjælpe dem videre???
(^^Dette er groft skitseret).

Alle de fordomme er dem jeg sommetider støder i mod, det er mest fra dem der ikke har den faglige viden om mit fag. Det er forståligt nok, jeg indrømmer gerne at jeg læste en masse om dette fag inden jeg søgte ind, for hvad gik det egentligt ud på? og er det ikke bare fysioterapeuternes hjælpende hånd?
Well, det er vi bestemte ikke, vi har vores helt egen redskaber, til at klarlægge de problematikker vores patienter/borger har. De kan løses på flere måder, det gælder bare om at observere dem først (og nej, det er ikke fordi jeg ikke vil gøre det beskidte job, men hvem skal ellers fange alle detaljerne? ;)). Der observeres i forhold til hvordan det foregår om morgen vedr. bad, påklædning osv., hvordan patienten/borger spiser, hvordan kommunikationen er, det kognitive osv.
Jeg studeret i 3 et halvt år, for at lærer kernen i alt ergoterapi, derfor vil jeg ikke kede jer ihjel med en masse detajler.
Men kort ud sagt, ergoterapi handler om:

“At få patienten/borger til at kunne håndtere en dagligdag i hjemmet, på arbejde, til fritidsaktiviteter osv. med mindst muligt hjælp og herefter højnes livskvaliteten” 

Vi gør det umulige muligt !

Så selvom jeg ikke er ret gammel af en fag person at være (bliver uddybet en anden dag), så er jeg glad for den store forskel der kan gøres ved at ændre nogle vaner/rutiner i et andet menneskes liv, og herefter se glæden ved f.eks. at kunne tage tøj på igen, ved hjælp af et hjælpemiddel (gribetag f.eks.).
Det er det, der gør jeg stadig holder hovedet højt, og ikke lader mig påvirke af alle de fordomme der findes, hvis jeg skulle tage mig af dem hver dag, så ville jeg ikke have andet og lave 🙂

Jeg har fundet en lille video frem, der kan fortælle det på en mere visuel måde:

 

 

// Michelle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karneval 2015.